Gepubliceerd:
Laatste update:

Forse groei toeristische bestedingen in Midden-Limburg

WEERT | ROERMOND - De toeristische bestedingen in Midden-Limburg zijn fors toegenomen. De regio Midden-Limburg groeide zowel met dag- als met verblijfstoerisme.

Het aantal daguitstapjes bedraagt in 2015 22,1 miljoen, dit betekent ten opzicht van 2008 een lichte stijging van bijna 2%. Buitenrecreatie, uitgaan en winkelen zijn belangrijke activiteiten in Midden-Limburg. Het Designer Outlet Roermond trekt maar liefst 22%, circa 2 miljoen binnenlandse bezoekers, van het totale aantal uitstapjes naar Midden-Limburg. De bestedingen van binnenlandse en buitenlandse verblijfstoeristen in Midden-Limburg zijn fors toegenomen.

Ook groeide de bestedingen in het verblijfstoerisme. Uitbreiding van capaciteit in vakantieparken (groei van meer dan 80%), resulteerde in 90% meer bungalowovernachtingen. Ook het aantal campingovernachtingen werd bijna verdrievoudigde. Deze positieve groeitrend kan gewaarborgd worden mits de kwaliteit en vitaliteit van de logiesverstrekkers wordt bewaakt.

De Toeristische Trendrapportage Limburg 2015-2016 en de bijbehorende factsheets zijn te downloaden via www.limburg.nl zoekterm Toeristische Trendrapportage Limburg 2015-2016 en Toeristische Trendrapportage Limburg 2015-2016 – factsheets.

Deel dit artikel:

Reacties