Gepubliceerd:
Laatste update:

KistKappe in Ni-jwieërt

NEDERWEERT - Er worden rondom vastlaovundj heel veel mooie evenementen georganiseerd. Ieder evenement met zijn eigen karakter en zijn eigen typerende onderscheidende vermogen. Het KistKappe kent de volgende karakteristieken Iedereen kan meedoen met de muziek, via het op houten kistjes meedrummen op het ritme van de muziek.

Sfeervol vastelaovundj evenement KistKappe 2017 mis het niet!

Er is op het podium voortdurend live muziek met bijbehorende show te zien van afwisselend een live band: dit jaar de meest sensationele Vastelaovundj band van dit moment; de 12-koppige band “N’RGY” (ook wel bekend als KNALLERMANN in het oktoberfest seizoen), welke afgewisseld zal worden door sensatie Moerepetazie, en natuurlijk onze lokale topartiesten Duo Dik vör Mekaar, Celine Kuepers, Dos Serveza, Twiee zonger Limiet, Dri-j kieer niks, en natuurlijk LVK halve finalist DZN (Duo Zonger Naam)

Oude traditie Het KistKappe is een oude Nederweerter traditie welke uniek is in Limburg en de rest van de wereld. In het verre verleden werd op de vrijdag voor vastelaovundj in een dorpscafé een bijeenkomst gehouden ter voorbereiding van het vastelaovundj gebeuren. Men verwachte van de gasten dat deze allemaal een kistje en een houten lepel meebrachten om zo op het ritme van de muziek mee te ‘houwe’. Zo ontstond ook de term ‘oppe kist houwe’.

Het KistKappe heeft vele trouwe bezoekers, en er is een prominente Ni-jwieerter Vastelaovundj groep welke zelfs zijn naam aan het KistKappe heeft ontleent: V.V. De Gekapdje Kisjes. Op het Kistkappe voelt iedereen - jong en oud - zich thuis vanwege het gevarieerde programma. Vastelaovundj tempel De locatie is ook dit jaar weer de Pinnenhof, welke voor de Vastelaovundj wordt omgetoverd tot een sfeervolle Vastelaovundj tempel.

Traditioneel vindt KistKappe plaats op vastelaovundj vri-jdig 24 februari 2017. De deuren gaan om 20:00 uur open, en het programma start om 20:30 uur. Kom op tijd voor de beste plaats! Geen kistje ? Breng allemaal een kistje mee en mocht je geen kistje (meer) hebben, geen nood. Het organiserende Klein mèr Neugter verkoopt kistjes voor € 3,11 per stuk. Letop het maximale kistformaat 30 x 30 x 30 cm Zie ook www.kistkappe.nl  of www.facebook.com/kistkappe2017  .

Deel dit artikel:

Reacties