Gepubliceerd:
Laatste update:

Lezing Heemkundevereniging Nederweert | Van stek tot boombedrijf bij Gebr. Janssen

NEDERWEERT - De Heemkundevereniging Nederweert nodigt u uit voor een bijeenkomst op dinsdag 21 februari om 20.00 uur in zaal Centraal, Kerkstraat 59, Nederweert. Met een inleiding van Henk Janssen met het onderwerp; Van stek tot boom. In Nederweert geworteld. De lezing van en over het bedrijf van de Gebr. Janssen b.v. gaat over de oorsprong en ontwikkeling van dit Nederweerts bedrijf.

Henk, kleinzoon van Corneliske Janssen, zal aan de hand van een powerpoint presentatie een inleiding verzorgen met vele boeiende foto’s, over onderwerpen als: de oprichters van gebr. Janssen b.v., de opeenvolgende generaties in de kwekerij, produktontwikkeling, van handwerk naar gemechaniseerde arbeid, personeelsaangelegenheden, wereldwijde handel en nog veel meer interessante zaken.

De lezing kwam tot stand op verzoek van de Universiteit Maastricht. Alle Limburgse heemkundeverenigingen werd de vraag voorgelegd of zij wilden nagaan of er bedrijven waren die een verhaal wilden vertellen over hun ontstaansgeschiedenis en hun betekenis voor de onmiddellijke en verdere omgeving.
Veel wetenswaardigheden en onderwerpen die, tesamen een goed beeld gaan geven van dit Nederweerts bedrijf dat uitgroeiende tot een onderneming die nu over de hele wereld fruitboomonderstammen levert, zullen voorbijkomen.

Wij rekenen op een grote opkomst.

Hein Jansen | voorzitter

Henk Hermans | secretaris

Deel dit artikel:

Reacties